23948sdkhjf

Röntgenkontroll av kammusslor

Den franska skaldjursproducenten Packopale har installerat Ishidas X-ray-system för inspektion och övervakning av produktionsprocessen för frysta pilgrimsmusslor innan de förpackas. Förutom att säkerställa kvaliteten, är det nya systemet ett viktigt marknadsföringsverktyg genom den trygghet inspektionen ger kunderna.
Ishidas högpresterande röntgeninspektionssystem, IX - GA – 4075, har nu aktiverats i Packopales produktionsprocess, då man ville ge kunderna en ännu högre trygghetsnivå. Man har redan bakteriologisk övervakning före och efter förpackning, och med IX-GA-4075 kan man, förutom sand och skal, också hitta även mycket låga nivåer av sällsynta föroreningar, såsom stål, aluminium, tenn, glas, sten, hårdgummi, plast och ben.

IX-GA-4075 är försedd med Ishidas unika algoritm-teknik. Tekniken gör att operatören inte behöver specialisthjälp, utan själv kan förbättra röntgeninspektionssystemets förmåga att hitta specifika främmande ämnen. I systemet finns även integrerad viktskattningsfunktion.

Packopale hanterar alla aspekter av skaldjursförpackning – man skär, väger, paketerar och märker produkterna och strävar efter att förbättra och anpassa sina tjänster efter sina kunders behov. Kunderna utgörs bland annat av Frankrikes främsta stormarknader och grossister.

Företaget har gjort stora investeringar i maskiner och anläggningar under de senaste åren, bland annat en Ishida multiheadvåg avsedd för skaldjurscocktail som är en signaturprodukt för företaget. Vågen med 20 våghuvuden har fyra separata matartrattar för räkor, kammusslor, kalamari och musslor, och levererar 40 förpackningar per minut med en exakt vikt på antingen 500g eller 1kg.

VD Gregory Condette säger att det var företagets tidigare erfarenhet av Ishidas maskiner som påverkade beslut att köpa den nya Ishida IX - GA - 4075.

– Målet med röntgeninspektionssystemet var att försäkra nuvarande kunder om vår höga kvalitet och att ta marknadsandelar från konkurrenterna genom att erbjuda extra produkttrygghet, förklarar han.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064