23948sdkhjf

Genombrott för miljömaterialet Scanfill

Ystadbaserade företaget Scanfill, som ingår i Polykemikoncernen, har fått sitt definitiva genombrott. Danska förpackningsföretaget PlusPack satsar fullt ut på det svenska miljövänligare förpackningsmaterialet.
– Vi har nu helt och hållet gått över till Scanfill-materialet i vår Bistro-serie. Här har vi övergett PP och använder nu Scanfills miljövänligare material. Det som är oerhört glädjande är att våra kunder är mycket positiva, säger Anette Christensen, Business Development Manager på PlusPack.

Bistroserien används till färdigmat som värms i mikrovågsugn.

– Att vi använder Scanfill-materialet ger såväl tillverkningsfördelar som miljöfördelar. Genom att använda Scanfill minskar vi energiåtgången i tillverkningsprocessen. Koldioxidutsläppet blir avsevärt mindre och dessutom minskar vi vattenåtgången, understryker Anette Christensen.

Anette Christensen ser många nya användningsområden för Scanfill-materialet.

– Ja, absolut. Vi ser redan möjligheter att även gå över till Scanfill i vår SmartView-serie. I dag tillverkas SmartView i såväl PP som CPET. Scanfill-materialet har stora fördelar jämfört såväl med med PP som CPET. Detta innebär att vi kan också kan gå över till Scanfill-material där vi i dag använder CPET. Scanfill-materialet tål högre värme och behåller också sin stabilitet vid högre temperaturer.

– Det finns ett stort intresse från våra kunder när det gäller Scanfill. Emballage till bland annat soppor är ytterligare ett användningsområde. Vi ser dessutom möjligheter när det gäller förpackningar till sallader med mera. Vad är det som säger att man alltid skall använda PET till kalla produkter?

– Jag är helt övertygad om att vi genom Scanfill-materialets miljömässiga - och tillverkningsmässiga fördelar kommer att väcka många Livsmedelsproducenters intresse. PlusPack har i över 50 år tagit fram spännande förpackningslösningar åt sina kunder. Nu ger Scanfill nya intressanta möjligheter, menar Anette Christensen.



PlusPack driver och förklarar klart och tydligt fördelarna med Scanfill när företaget möter sina kunder.

– I Norge har Scanfill-materialet fått mycket stor uppmärksamhet. Detta inte minst beroende på att i Norge kan Livsmedelsproducenterna spara emballageavgiften på 1,15 NOK per kilo vid användandet av Scanfill. Detta betyder självklart mycket, säger Anette Christensen.

– Vi ser att Scanfill-materialet har stora möjligheter att bidra till nya spännande lösningar inom förpackningsbranschen.

Jan Boberg, försäljningschef och vice vd på Scanfill, ser samarbetet med PlusPack som ett kvitto på Scanfills definitiva genombrott.

– Vårt samarbete med PlusPack är mycket givande. Intresset för Scanfill har ökat oerhört mycket och vi ser väldigt ljust på framtiden, understryker Jan Boberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063