23948sdkhjf

Ny aktiv förpackning för djurmat

RPC Bebo Plastik har i samarbete med Albis Plastic utvecklat en aktiv plastförpackning för djurmat som ett alternativ till aluminiumförpackningar för lång hållbarhet i rumstemperatur. Förpackningen har en syreabsorbent som appliceras i den termoformade förpackningen genom in-mould labelling.
Den unika förpackningen kombinerar för första gången in-mould labelling med syreabsorberande teknik. Syreabsorbenten är Shelfplus O2 från Albis Plastic och ger djurmatsmarknaden en ny aktiv förpackning.

Roland Schultz, Director Marketing för Albis Plastic, summerar utvecklingsarbetet;

– Det var en tuff uppgift att utveckla ett starkt alternativ i plast till produkter i djurmatssegmentet, men resultatet är imponerande. Fördelen framför tidigare lösningar ligger i dimensionsstabiliteten efter mekanisk stress, den låga koldioxidbalansen genom hela produktens livstid och möjligheten till många olika former på förpackningen.

Tack vare Shelfplus O2 absorberas såväl syre som tränger in i förpackningen som det syre som finns i toppen på förpackningen mellan innehållet och locket efter fyllning. Shelfplus O2 ger ett mycket gott skydd för känsliga ingredienser som färgämnen, vitaminer, fett eller oljor, samtidigt som produkten bibehåller smak och kvalitet.

Den nya aktiva förpackningen presenterades för första gången publikt på Fachpack förra året och väckte stor nyfikenhet.

– En högbarriärs termoformad förpackning med steriliseringsbeständiga in-mould-etiketter och syreabsorbenter som aktiva komponenter är något helt nytt. Glädjande är intresset för innovativa förpackningar som den här mycket stort bland kunderna och visar klart att det finns ett behov för alternativ inom djurmatssektorn, säger Matthias Michaelis, Business Unit Manager på RPC Bebo Plastik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063