23948sdkhjf

Nopla visar prisad förpackning

Nystartade förpackningsföretaget Nopla i Norge ställer ut på mässan Mat og Emballasje 4-6 februari i Lillestrøm. Där visar man bl a en prisad transportförpackning för kylda livsmedel.
Nopla bildades under 2012 av Roar Lund Waade och inriktar sig på förpackningar för distribution, lager och logistik. Alla produkter är tillverkade i termoplast och distribueras till kunder i Norden och övriga Europa från ett 250 kvadratmeter stort lager på Løten.

Nopla utvecklar egna förpackningar som legotillverkas med Noplas verktyg hos Bewi Norplasta. Samtidigt är man återförsäljare för Bewi Norplastas hela sortiment i Norge. Det är hjulförsedda vagnar, transport- och förvaringslådor, hinkar och fat.

Vidare har Nopla ett distributionsavtal med tyska Auer Packaging för plastpallar, pallcontainrar och euroboxar, Ett fjärde ben att stå på och som gör produktsortimentet komplett är en generalagentur för danska Olitec Packaging Solutions, som har ett brett sortiment av skyddande förpackningar för alla lagerförhållande och transportförpackningar i starka plastmaterial.

Från danska Olitec visar man på mässan den nya transportförpackningen Thermoli Flip-Box Basic och Premium, som är en mycket isolerande förpackning för livsmedel och andra temperaturkänsliga produkter. Lådan som är hopfällbar och lämpar sig för återanvändning och retursystem har vunnit flera priser som utmärkelsen ”red dot” 2011 och German Packaging Award och iF Material Award.

Lådan rymmer 23-25 liter beroende på modell, är tillverkad i expanderad PP och kan hålla produkten kyld i tio timmar eller mer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125