23948sdkhjf

Detta är en förpackning

Ja, åtminstone ibland. Ja, hur tokigt det än kan låta så har galgen nu gått och blivit en förpackning. Men bara ibland. Denna något svårsmälta ordning gäller sedan förordningen om producentansvar (2006:1273) har anpassats till EU:s förpackningsdirektiv.
En ny bilaga har lagts till direktivet med exempel på ”belysande kriterier” för vad som anses utgöra förpackningar. Ett exempel som anges är ”klädhängare som saluförs med ett klädesplagg”. Denna typ av klädhängare anses utgöra en förpackning, däremot anses en” klädhängare som saluförs separat” inte utgöra en förpackning.

Av detta följer att klädhängare ska sorteras för återvinning av konsumenten då denna tjänat ut sitt syfte, d v s att hänga kläder på. Några anvisningar om vilken fraktion klädhängaren ska sorteras i har ännu inte utkommit, men man får förmoda att detta har varit av underordnad betydelse för lagstiftarna. Eller som dom säger; det är väl inget att hänga upp sig på...

Kanske får klädhängaren ett eget kärl i den fastighetsnära insamlingen som töms sisådär vart femte år. Man skulle kunna tro att detta är galghumor från lagstiftarna, men de är tydligen helt seriösa.



Detta är en helt vanlig galge, alltså ingen förpackning...
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.378