23948sdkhjf

Hemmavinst för fastighetsnära insamling

Nu introduceras Hemmavinst i Solna, Täby, Borlänge och Falun. Hemmavinst är ett projekt för att fastighetsnära insamling ska bli basen i insamlingssystemet för förpackningar och tidningar.
Hemmavinst är ett samarbetsprojekt mellan Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) och Återvinningsindustrierna (ÅI) för en bättre miljö.

- Projektet är ett led i att utvärdera hur vi bäst kan möta regeringens strävan att fastighetsnära insamling ska bli basen i insamlingssystemet för förpackningar och tidningar, säger Kent Carlsson, VD på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Nio av tio svenskars bidrag till hållbar utveckling är att källsortera sina förpackningar och tidningar. Många gör det på en återvinningsstation, andra hemma i fastigheten. Allt fler fastighetsägare väljer att teckna avtal med olika privata återvinningsföretag om det senare alternativet.

I dag har cirka 30 procent av alla svenska hushåll tillgång till denna service i sin fastighet. Projektet Hemmavinst ska underlätta för ännu fler fastighetsägare att införa fastighetsnära insamling för hushållen och därmed öka återvinningen. Målet är att hälften av hushållen i Sverige ska ha denna bekvämlighet till 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065