23948sdkhjf

Cloetta förvärvar Nutisal

Cloetta har ingått avtal om att förvärva Alrifai Nutisal AB, ett ledande svenskt företag inom torrostade nötter. Förvärvet är ett led i Cloettas strategi att bredda sitt produktsortiment inom Munchy Moments.
– Jag är mycket glad att meddela att vi tar ett stort steg inom ett nytt segment på vår hemmamarknad genom förvärvet av Nutisal. Cloetta kommer nu att kunna erbjuda sina kunder ett nytt Munchy Moment med ett etablerat varumärke på den växande nötmarknaden. Cloettas starka distributionsnät i kombination med marknadstillväxten inom segmentet borde ge förutsättningar för betydande tillväxt framöver, säger Bengt Baron, VD för Cloetta.

– Jag är väldigt positiv inför Nutisals framtid. Jag är övertygad om att vi har placerat verksamheten och varumärket i trygga händer. Detta är en fantastisk möjlighet och jag är övertygad om att Cloetta kommer att säkerställa fortsatt tillväxt för Nutisal i Sverige och på andra marknader, säger Mohamed Rifai, VD för Alrifai International Holding Ltd.

Förvärvet kommer att skapa lönsam tillväxt genom att bredda Cloetta till ett närliggande segment, men kommer endast att generera begränsade synergier inom försäljning, administration och logistik.

Förvärvet förväntas skapa en ytterligare försäljningstillväxt på koncernnivå om ca 1 % under kommande år, samt generera extraordinära omstruktureringskostnader om cirka 10 Mkr under 2014. Under 2014 kommer förvärvet att ha begränsad effekt på Cloettas rörelseresultat eftersom bolaget är i en tillväxtfas. Förvärvet förväntas ha positiv påverkan på vinst per aktie under 2015.

Den initiala köpeskillingen uppgår till 110 Mkr som betalas kontant, med en potentiell tilläggsköpeskilling baserad på resultatmål för Nutisal under 2016. Tilläggsköpeskillingen uppgår till maximalt 300 Mkr kontant. Förvärvet kommer att finansieras genom Cloettas befintliga kreditfaciliteter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062