23948sdkhjf

Dedikerad återvinningsanläggning i drift

De tre stora tillverkarna av dryckeskartongförpackningar, Tetra Pak, SIG Combibloc och Elopak, har tillsammans med Sonoco Alcore byggt en stor återvinningsläggning i England. Anläggningen, endast avsedd för förpackningar av dryckeskartong, invigdes i september av landets minister för Resource Management, Lord de Mauley.
Sonoco Alcore är en stor förpackningstillverkare och kommer att återvinna fibern ur kartongen till nya produkter såsom hylsor till rullar, bobiner och andra industriella produkter. Även plasten och aluminiumet som utvinns i processen kommer att så långt möjligt också att återvinnas.

Anläggningen har en årskapacitet på 25 000 ton använda dryckeskartongförpackningar och kan om behovet finns lätt växlas upp. Den är tänkt att omhänderta merparten av de förpackningarna som de tre företagen sätter på marknaden i Storbritannien. Tidigare har de insamlade förpackningarna från Storbritannien skickats till Spanien och andra europeiska länder för att återvinnas. Denna hantering förväntas sjunka i och med den nya anläggningen, vilket i sin tur beräknas leda till minskat utsläpp av koldioxid med 288 ton.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078