23948sdkhjf

Ecoleans storsatsning tar form

Helsingborgs Dagblad har i dagens tidning en intervju med Ecoleans VD Peter L Nilsson om den nya utbyggnaden och satsningen på ökad produktionskapacitet. Som vi skrev förra veckan på packnet.se kommer Ecolean att investera ca 500 miljoner kronor de närmaste två åren i sina anläggningar. För Helsingborg kan det innebär omkring 50 nya jobb på en 2-3-års sikt, säger VD Peter L Nilsson till HD.
Ecolean har den senaste tiden haft stora marknadsframgångar med sina unika flexibla förpackningar för flytande livsmedel. Företagets största marknader är Kina och Ryssland och Kina är fortfarande en stark tillväxtmarknad, men sedan en tid finns Ecoleans produkter även i Pakistan och Frankrike och snart även i Italien.

– Just nu är vi dessutom på väg att etablera oss på ytterligare några andra marknader som är väldigt stora och väldigt intressanta för oss. Men jag kan ännu inte gå in på vilka det handlar om, säger Per L Nilsson.



Peter L Nilsson, VD för Ecolean.

Utbyggnaden av produktionskapacitet och lageryta ska svara upp mot förväntade nya kontrakt och kommer att finansieras med egna medel. Ägare till Ecolean är multimiljardären Hans Rausing. Den största satsningen kommer att göras i Helsingborg där fabriken byggs ut med 10 000 kvadratmeter. I Kina kommer fabriken att byggas ut med 5 000 kvadratmeter.

En hel del talar för att kontraktsförhandlingarna löper tillfredsställande för Ecolean, eftersom företaget i sin kommande investering redan har tagit höjd för ökade volymer som kontrakten väntas leda till.

– Det är framförallt produktionskapaciteten som måste utökas, och då behöver vi även större lager. Vi växer väldigt snabbt, de senaste åren har vi haft en försäljningstillväxt på 45-50 procent. Och vi växer snabbast på dryckessidan; bland annat juicer och safter, säger Peter L Nilsson.

Ecolean tillverkar och säljer ett helt förpackningskoncept med maskin och förpackning. De flexibla ståupp-påsarna med handtag och kapsyl ät tillverkade av materialet med samma namn som företaget ecolean, vilket är en blandning mellan plast och krita.

Det ger Ecolean inte bar en miljöfördel, kritan ger förpackningen även en naturlig vithet och bra yta för grafisk dekor. Sedan en tid finns Ecoleans förpackningar även som aseptiska, d v s man kan packa flytande livsmedel med lång hållbarhet för förvaring i rumstemperatur.

Om Ecolean får alla bygglov som planerat kan byggstarten för utbyggnaden påbörjas redan strax efter årsskiftet och den nya fabriken invigas ett år senare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094