23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Packnet
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Nanosensor kan avslöja salmonella

Amerikanska forskare har utvecklat en ny teknik, som med hjälp av en nanosensor kan registrera salmonellabakterier. Tekniken är avsedd för livsmedelskontroll men väntas på lång sikt även kunna användas i förpackningar.
















































Det är vid University of Georgia som ett internationellt forskarlag, i samarbete med US Department of Agricuture´s Research Service, har utvecklat den nanobaserade biosensorn som med stor känslighet kan avslöja eventuell förekomst av salmonellabakterier, berättar amerikansk fackpress. Sensorn är uppbyggd med nanoteknik, som bygger på enheter på miljondelar av en millimeter, och lätt förenklat används fluorescerande organiska färgmolekyler kopplade till salmonellans antikroppar, vilket gör att en bakteriehärd blir synlig för det mänskliga ögat. Tekniken uppges kunna användas för att detektera även andra bakteriestammar än salmonella, som är oönskade i eller hälsovådliga för livsmedel. Sensorerna väntas efter en tids tester kunna användas för analyser i laboratorier, men även i leveranskedjan och kan bli möjliga att integrera i olika slags livsmedelsförpackningar.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.071