Enligt egna beräkningar bidrar Arla Foods med 1,5 miljoner ton
koldioxid om året. De senaste åren har åtgärder vidtagits, som också
har minskat utsläppen, uppger koncernchefen Peder Tuborgh.
− Nu är det dags att sätta nya mål, säger han.
Medarbetare i alla delar av Arla ska bidra med att hitta lösningar i
det arbete som nu inleds, och det gäller såväl produktion som
transporter och förpackningar:
− Vi vill erbjuda kunder och konsumenter mer klimatvänliga produkter
och samtidigt bidra till att uppfylla både de nationella och
internationella klimatmålen, säger Peder Tuborgh.
Arla Foods har, som kooperativ organisation, en möjlighet att se hela
värdekedjan, från odlad jord till dukat bord, och därför vill man
stötta och samarbeta med lantbrukets branschorganisationer på de tre
huvudmarknaderna Sverige, Danmark och Storbritannien.
Arla – Ett tydligt exempel är att Arla Foods tillsammans med en rad
forskningsinstitutioner initierar ett projekt för att skaffa mer
kunskap om hur vi kan minska utsläppen inom jordbruket.