Nötstyckningslinjen består av fyra stationer. Varje styckad del registreras i en databas efter varje moment, vilket innebär att full spårbarhet uppnås. Varje halva av ett djur styckas i sju delar som skannas av, trimmas av styckare, finstyckas och därefter tas stickprov i kvalitetsstationen. Vid packningen läggs delarna i en påse som förses med en etikett med de uppgifter som krävs för spårbarheten. Även sorteringskött, råvara till charkprodukter, hamnar i batcher med full spårbarhet. Den nya Marel-linjen har samma bemanning som tidigare. Arbetsmiljön för styckarna förbättras genom att de tunga lyften minskas.
Styckningslinje med packning för full spårbarhet
Isländska Marel har levererat och installerat den första linjen i sitt slag för styckning och förpackning av nötkött. Det är vid Scans anläggning i Skara som linjen tagits i drift, och den uppges garantera en jämnare och säkrare kvalitet med full spårbarhet ner på detaljnivå.
Nötstyckningslinjen består av fyra stationer. Varje styckad del registreras i en databas efter varje moment, vilket innebär att full spårbarhet uppnås. Varje halva av ett djur styckas i sju delar som skannas av, trimmas av styckare, finstyckas och därefter tas stickprov i kvalitetsstationen. Vid packningen läggs delarna i en påse som förses med en etikett med de uppgifter som krävs för spårbarheten. Även sorteringskött, råvara till charkprodukter, hamnar i batcher med full spårbarhet. Den nya Marel-linjen har samma bemanning som tidigare. Arbetsmiljön för styckarna förbättras genom att de tunga lyften minskas.