23948sdkhjf

Sås-box ett lyft för norrländskt familjeföretag

Långt från händelsernas centrum, och i skuggan av de stora aktörerna inom branschen, har ett förpackningsföretag i Vidsel i Norrbotten fått luft under vingarna. Tack vare en satsning på bag-in-box. Det är Delikatessfabriken i byn, som har inbjudits av SCA Packaging i Värnamo att delta i ett pilotprojekt, som innebär nyanställningar och kraftigt ökad omsättning.
Det är Piteå-Tidningen som berättar den här solskenshistorien från
en landsända där positiva nyheter om arbetsmarknaden är sällsynta.

- Först var vi lite tveksamma, men sen tände vi på alla cylindrar. I
vanliga fall paketeras storkökens dressingar och såser i runda hinkar,
men med sluten kartong blir det mer hygieniskt och mer miljövänliga
transporter då varorna är stapelbara, säger Stefan Andersson,
tillsammans med hustrun Ann-Chatrine fabrikens ägare.

Tanken är att paketera tre eller fem kilo dressing i en bag in
box-lösning, alltså kartonger med specialtillverkad innerpåse. Istället
för ventil i botten av förpackningen är denna försedd med pumpdispenser
på toppen.

Satsningen vänder sig till exempelvis restauranger, skolor och
pizzerior. Detta är en helt ny marknad för Vidselföretaget som tidigare
bara koncentrerat sig på privatpersoner.

- Med bag-in-box projektet har vi redan avtal med en stor matgrossist i
Umeå som arbetar över hela Norrland, säger Ann-Chatrine Andersson.

Produktionen inleds under våren, och om satsningen blir framgångsrik
kan det innebära en fördubblad omsättning för familjeföretaget. I
kölvattnet kommer även fler jobb.

– Slår det väl ut måste vi nyanställa. I nuläget har vi nio i
personalstyrkan, plus sex säljare, men ett par till på produktionssidan
kan bli aktuellt, säger Stefan Andersson.

För att få plats med de nya maskiner som behövs bygger fabriken ut
igen. För en tid sedan gjordes en tillbyggnad på 500 kvadratmeter, och
nu behövs ytterligare 300 kvadratmeter.

Det som startade som ett litet lokalt företag 1999 har numera en
nationell marknad där Abisko är den norra utposten och Ystad den södra.

- Vi har tagit små steg hela tiden, men nu känner vi oss redo för det
här klivet som breddar oss till även storkök, säger Ann-Chatrine
Andersson till Piteå-Tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109