Hemligheten är en absorbent i påsform som förbrukar det kvarvarande syret som finns i storförpackningen. När MAP etableras ersätts den vanliga luften med en blandning av kväve och koldioxid, men normalt kvarstår 2-5 procent syre. Detta räcker för att signifikant försämra förutsättningarna för förlängd hållbarhet. Med FreshPax CR reduceras syrenivån i förpackningen till 0,01 procent, vilket effektivt förhindrar oxidation under det att köttet distribueras till återförsäljaren. Hos den lokala handlaren packas de färdigförpackade köttrågen upp och återfår sin färg och kötet ser snart lika färskt ut som om det hade varit styckat och förpackat på plats.
Förlängd hållbarhet med FreshPax
Amerikanska Multisorb Technologies lanserar nu systemet FreshPax CR för förlängd hållbarhet på kött förpackat i tråg som distribueras i storförpackningar med modifierad atmosfär, MAP. FreshPax CR innebär fördubblad hållbarhet och en total hållbarhet upp till 30 dagar för trågpackat kött, hävdar Multisorb. Ny syreabsobent för längre hållbarhet på trågpackat kött lanseras av Multisorb Technologies.
Hemligheten är en absorbent i påsform som förbrukar det kvarvarande syret som finns i storförpackningen. När MAP etableras ersätts den vanliga luften med en blandning av kväve och koldioxid, men normalt kvarstår 2-5 procent syre. Detta räcker för att signifikant försämra förutsättningarna för förlängd hållbarhet. Med FreshPax CR reduceras syrenivån i förpackningen till 0,01 procent, vilket effektivt förhindrar oxidation under det att köttet distribueras till återförsäljaren. Hos den lokala handlaren packas de färdigförpackade köttrågen upp och återfår sin färg och kötet ser snart lika färskt ut som om det hade varit styckat och förpackat på plats.