23948sdkhjf

Vinnande bidrag i aluminium

Tävlingen The Swedish Aluminium Packaging Design Award 2007 har avgjorts. Prisutdelningen ägde rum på förpackningsmässan Pack & Emballage i Älvsjö förra veckan. Priset delades ut av, Lisbeth Svengren Holm, forskningschef på SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign. –Syftet med tävlingen att få fram framtida konsumentförpackningar, tillverkade helt eller delvis av aluminium. En sakkunnig jury bedömer efter nytänkande, nyskapande och design. Målgruppen är framförallt industridesigners och designskolor, säger Lisbeth Svengren Holm.Första pris gick till denna förpackning för pepparkaksdeg.
Första Pris

Bidrag: Gingerbread

Designer: Thomas Åkerfeldt och Juho Viironen

Motivering:Pepparkaksdegen lagrad i en lufttät, konsumentvänlig och

greppvänlig förpackning som samtidigt fungerar som form – en dröm för

den som har ont om tid! En attraktiv och grafiskt pregnant lösning som

sannolikt aldrig kommer att behöva återvinnas.

Andra pris

Bidrag: Green Grill

Designer: Petter Danielsson och Oscar Ternblom på AKKA Design AB

Motivering: Nu är det slut med använda grillar som skräpar ned i naturen! Green

Grill löser hanteringsproblemen efter grillningen genom att brännskador

undviks, men viktigare än så –den är av 100 % av aluminium och därmed

helt återvinningsbar. Green Grill är dessutom en dröm för varje

grafiker då det finns gott om plats för kommunikation.

Bidrag: RSEAL

Designer: Gert Hanner och teamet på Avalon Technology AB

Motivering: Rseal kan vara lösningen på ett klassiskt problem nämligen hur man kan

spara på det goda i aluminiumburken till ett senare tillfälle. Många

har brottats med detta – och PET flaskan vunnit terräng – men nu har

den återförslutningsbara burken kanske sett dagens ljus genom en

elegant teknisk lösning - med innovationshöjd - som gör det möjligt att

korka igen burken.

Ordförande i tävlingsjuryn har varit Tom Hedqvist, rektor för Beckmans

Designhögskola. Första pris är 25 000 kr och två andra pris om vardera 5000 kr delas ut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093