23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Packnet
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Santa Maria bygger ny tortillafbrik i Skåne

Mölndalsföretaget Santa Marias tortillafabrik i Vadensjö utanför

Landskrona startades 1994 och har sedan dess vuxit stadigt varje år.

Idag tillverkas 10.000 ton tortillas årligen men nu är taket nått –

bageriet kan inte växa mer utan att påverka miljön och omgivningarna i

Vadensjö.

Därför har Santa Maria beslutat att bygga ytterligare ett

tortillabageri i regionen, på ett 23.000 kvadrameter stort område inom

företagsparken Kronan i Landskrona.

Den nya anläggningen blir på cirka 4.000 kvadratmeter med en

produktionskapacitet av 10.000 ton tortillas om året.

Fabriken ska

tillsammans med det befintliga bageriet i Vadensjö förse den allt

större skaran av TexMex-konsumenter över hela Europa med tortillabröd.

Dessutom är etableringen en viktig pusselbit i Santa Marias uttalade

ambition att bli ledande på mexikansk mat i Europa.

I den ambitionen

har kvalitetsarbetet en nyckelposition och fabriken i Vadensjö är i dag

den enda produktionsanläggningen i Europa som uppfyller så höga

hygienkrav att tillverkningen av tortillas kan ske utan

konserveringsmedel.

– Hygienkraven är som i en operationssal, det är kliniskt rent. I den

nya anläggningen fortsätter vi att jobba på samma sätt men vi ökar även

automatiseringsgraden. Anläggningen blir i absolut toppklass,

säger Joakim Lundgren, platschef för Santa Maria på Tortillafabriken i Vadensjö.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094|instance-web04