23948sdkhjf

Klart i dag: Korsnäs köper Frövi!

Investment AB Kinnevik tillkännagav idag att dess helägda dotterbolag Korsnäs AB har ingått ett avtal med Sveaskog Förvaltnings AB om att förvärva dess dotterbolag AssiDomän Cartonboard Holding AB (Frövi). Köpeskillingen uppgår till 3,650 miljarder kronor kontant på skuldfri basis.
Förvärvet passar väl in i Korsnäs framgångsrika verksamhet inom högförädlade kartong- och pappersprodukter för förpackningsindustrin. Den industriella logiken bakom affären är mycket stark och synergierna mellan Korsnäs och Frövi är betydande. Integrationsprocessen förväntas medföra årliga löpande synergier på omkring 150 Mkr, skriver Kinnevik i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen.
Förvärvet av Frövi kommer huvudsakligen att finansieras med en ökning av Korsnäs existerande syndikerade banklån.
- Köpet av Frövi är en unik möjlighet för oss att fortsätta att investera i vår produktion av pappers- och kartongprodukter och samtidigt möjliggöra en fortsatt hög avkastning till våra aktieägare, säger Vigo Carlund, verkställande direktör på Korsnäs och verkställande direktör och koncernchef för Investment AB Kinnevik.
Transaktionen är villkorad av godkännande från berörda konkurrensmyndigheter och beräknas kunna slutföras under första halvåret 2006.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08