23948sdkhjf

Dyrt att slarva vid återvinningsstationen...

En advokat och delägare vid en av Sveriges största advokatbyråer har fått böta 18.500 kronor, för att han dumpat sopor på marken vid en återvinningsstation på Djurgården, skriver Aftonbladets nätupplaga.
Advokaten ertappades på bar gärning av en sopspanare, när han försökte göra sig av med ?otillåtna? sopor i form av en barnstol och en låda med diverse skräp. När advokaten, trots uppmaning av sopspanaren, vägrade avlägsna sina sopor polisanmäldes han och nu har han dömts till dagsböter på sammanlagt 18.500 kronor. Att summan blir så hög, beror på att dagsbotens storlek bestäms av den bötfälldes inkomst.
- Nedskräpningen runt återvinningsstationerna är ett stort problem. Det kostar oss 60 miljoner kronor om året att städa upp kring våra stationer, säger John Strand, VD för Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) i en kommentar.FTI har tagit hjälp av pensionerade poliser, som bevakar de värst drabbade stationerna. Sedan sopspaningen infördes har nedskräpningen minskat med 37 procent i Stockholm och 33 procent i Malmö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094