23948sdkhjf

Glud & Marstrand stämmer Microsoft

Skandinaviens största metallförpackningsföretag Glud & Marstrand har stämt mjukvarujätten Microsoft och ytterligare ett företag.

Det skriver The Inquirer. I sin stämningsansökan, inlämnad till en domstol i Washington, uppges G&M anklaga Microsoft och förpackningsföretaget Viva för att ha brutit mot sekretessbelagda avtal, spridit företagshemlig information respektive använt patentskyddad teknik. G&M kräver också skadestånd på ett okänt belopp.

Stämningen avser G&M:s stålplåtförpackning SteelBook för DVD och CD. Enligt G&M kontaktade företaget Microsoft under 2002 som potentiell levererantör av videospelförpackningar, skrev ett sekretessbelagt avtal med mjukvaruföretaget och skickade en stor mängd information om förpackningen till Microsoft.

Microsoft ska senare ha återkommit till det skandinaviska företaget och sagt sig intresserad av att lansera Xbox-spelet Halo 2 i en stålplåtbox. Ordern gick dock inte till G&M utan till Viva.

Enligt stämningen har Microsoft vidarebefordrat den sekretessbelagda informationen till Viva som dessutom sägs ha patentsökt flera boxar som tillverkats med G&M:s teknik. Allt enligt The Inquirer.

Ansvariga vid Glud & Marstrand avböjde i dag att kommentera stämningsansökan på Packnet, utan hänvisar till ett kommande pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109