23948sdkhjf

Livsmedelspriset till Polarbröd

Företaget Polarbröds patenterade metod att färskfrysa bröd har belönats med Livsmedelspriset 2005.
Pristagare är Kjell och Margareta Jonsson, ”som under sin tid som ägare av familjeföretaget Polarbröd lade grunden för att sprida den ursprungliga norrländska delikatessen mjukt tunnbröd till konsumenter i hela Sverige och nu också på en växande exportmarknad”, som det heter i motiveringen.
Polarmetoden går ut på att det nybakade brödet hastigt kyls ned och därefter fryses in. Genom att det går snabbt garanteras kvaliteten.
Priset delades ut under Livsmedelsdagarna i Tylösand .
Priset, som delas ut av Livsmedelsföreningen, har funnits sedan 1963 och har gått till ett brett urval företagsledare, uppfinnare, utvecklare, forskare och marknadsförare. Kända pristagare genom åren är till exempel Ruben Rausing, Gunnar Dafgård och Marit Paulsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094