23948sdkhjf

Falska diskmedelsförpackningar i svenska butiker

Ett parti med tusentals flaskor falskt diskmedel av märket Yes är ute i svenska butiker. Tillverkaren Procter & Gamble gör nu allt för återkalla flaskorna och spåra förfalskaren. Det skriver Helsingborgs Dagblad .
Diskmedelsförpackningen ser exakt ut som originalet. Men diskmedlet i flaskorna luktar illa och diskar dåligt.
– Vi har fått bekräftat att det finns falska Yes på marknaden och vi har gått ut med information till butikerna , säger Ulla Iverstam, informationschef på Procter & Gamble. Vi vet inte hur många flaskor det kan röra sig om, men det är tusentals, som är spridda på många ställen i landet men inte i alla butiker .
Förfalskningen är mycket välgjord och det är svårt att se någon skillnad på flaskorna. En möjlighet är dock att kolla batchnumret, som är tryckt direkt på flaskan en bit nedanför förslutningen. Om batchnumret är 4272277501 i kombination med de andra kännetecknen – obehaglig lukt, dålig diskeffekt och grönaktigt istället för vitt lödder – så är det troligen en förfalskning.
– Vi tror att förfalskaren använt samma nummer på alla flaskor, men vi är ännu inte riktigt säkra , säger Ulla Iverstam.
Allt tyder på att både grossister och butiker har köpt det felaktiga diskmedlet i god tro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063