23948sdkhjf

Fusionsplaner klara för Kappa och Smurfit

Smurfit Kappa Group blir namnet på det gemensamma bolag som bildas genom fusionen mellan det irländska Jefferson Smurfit Group och det holländska Kappa Packaging.
Det är åtminstone det namn, som presenteras i det förslag till samgående mellan bolagen, som offentliggjordes i dag, tisdag.
- Vi har identifierat behovet av en strukturell förändring på den europeiska marknaden för pappersbaserade förpackningar. Det här förslaget är ett första spännande steg i den processen och kommer, tror vi, att gagna alla aktieägargrupper , säger Gary McGann, CEO för Jefferson Smurfit Group ( JSG ), i en kommentar.
Smurfit Kappa Group kan bli en bjässe: bolaget får runt 43.000 anställda och en omsättning på cirka 7,6 miljarder euro, baserat på förra årets bokslut.
Marknadsmässigt sägs bolaget bli världsledande inom wellpappförpackningar, ledande i Europa inom kartong och säkrar samtidigt sin ledande position inom båda materialen i Latinamerika . JSG och Kappa finns i dag i 23 europeiska och 9 latinamerikanska länder.
Enligt förslaget får JSG:s aktieägare en majoritet i det nya bolaget med en andel på 58,3 procent, Kappas aktieägare får därmed 41,7 procent. Ett antal banker uppges ha gått med på att ställa ut ett nytt lån, som löser de båda bolagens nuvarande skulder respektive krediter.
I förslaget finns även utnämningar till alla nyckelposter. Till styrelseordförande i Smurfit Kappa Group föreslås Dr M W J Smurfit, Gary McGann föreslås bli CEO medan Tony Smurfit behåller positionen som President & Chief Operating Officer även i den nya konstellationen.
Affären måste godkännas av bland annat EU :s konkurrensmyndigheter och förankras hos arbetstagarorganisationerna innan den är i hamn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.099