23948sdkhjf

Ännu en ny tryckfärgsjätte: Siegwerks köp av Sicpas förpackningsdel klart

En ny stor tillverkare av förpackningstryckfärg har sett dagens ljus. Tyska Siegwerk Group Internationals köp av schweiziska Sicpas förpackningsverksamhet är nu klart.
Siegwerk Ink Packaging blir namnet på den nya verksamheten, som samtidigt blir systerbolag till Siegwerk Ink Publication, koncernens andra färgföretag.
Siegwerk Ink Packagings fokus blir framför allt tillväxtmarknaderna i södra och östra Europa samt Asien och Latinamerika , enligt Herbert Forker, CEO för Siegwerk Group International. Företaget tänker ta en "betydande andel" av tillväxten där.
- I till exempel Asien spår marknadsanalytikerna att tillverkningen av kvalitetsförpackningar ökar tiofalt till 2010. På liknande sätt håller konsumtionsmönstren i Syd- och Östeuropa på att förändras mot ökade inköp av förpackade varor , säger Herbert Forker.
Det nya företaget kommer bland annat att leverera tryckfärg för flexibla förpackningar, tobaksförpackningar, etiketter, papper och kartong samt olika applikationer inom ark-, UV- och dekorativt tryck.
Hur den nya organisationen kommer att utformas, har Siegwerk ännu inte sagt något om. Däremot har man tidigare deklarerat att marknaden för förpackningstryckfärger är värd cirka 4,4 miljarder euro och att de sammanslagna verksamheterna väntas stå för en försäljning på cirka 613 miljoner euro.
Sicpa kommer fortsatt att bedriva verksamhet inom tryckfärg för säkerhetstryck.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063