23948sdkhjf

Massaproduktionen ner - pappersproduktionen upp

Den svenska produktionen av avsalumassa minskade med 2 procent under första halvåret 2005, jämfört med samma period 2004, medan produktionen av papper och kartong steg med 2 procent. Det framgår av statistiken för perioden januari till och med juni, som Skogsindustrierna offentliggjort.
Pappersproduktionen uppgick till 5,8 miljoner ton under första halvåret, en ökning med 2 procent eller 92.000 ton, jämfört med första halvåret 2004.
Pappersexporten uppgick till fem miljoner ton - också det en ökning med 2 procent. Exporten av tidningspapper och emballagepapper minskade med 5 respektive 4 procent, medan exporten av tryck- och skrivpapper ökade med 13 procent.
De inhemska leveranserna av papper och kartong minskade med 5 procent under första halvåret. Försäljningen till EU -länder uppgick till 3,6 miljoner ton, en ökning med 3 procent. Exporten till Frankrike sjönk med 10 procent, medan exporten till Tyskland steg med 3 procent. Till Storbritannien var exporten oförändrad jämfört med första halvåret 2004.
Pappersexporten till Asien minskade, medan exporten till både Nord - och Sydamerika ökade.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078