23948sdkhjf

Cerbo ska tillverka AstraZenecas alla plastburkar och -lock

Cerbo har slutit ett långsiktigt avtal med läkemedelsföretaget AstraZeneca. Innan årsskiftet övertar Cerbo i Trollhättan all produktion av företagets tablettburkar och lock i plast. Tidigare har produktionen legat hos tre leverantörer, i Sverige, Danmark och Frankrike .
Genom att samla AstraZenecas totala behov av läkemedelsförpackningar i plast hos en leverantör rationaliseras hela kedjan och AstraZeneca blir nu en av Cerbos största kunder.
– Att vi nu har fått ett långsiktigt förtroende från AstraZeneca är givetvis mycket glädjande för oss , säger Håkan Jimstad, platschef vid Cerbo Trollhättan. Vi har under flera år investerat i ny produktionsteknik och nya maskiner. Kontraktet med AstraZeneca och andra nya avtal innebär att vi i år kommer att investera över 40 miljoner kronor i Trollhätteanläggningen. Vår personalstyrka kommer successivt att öka under de närmaste åren .
Cerbo Group tillverkar läkemedelsförpackningar i plast och kartong. Koncernen har fem produktionsenheter i Norden och säljbolag i Norge, Polen och Tjeckien . Cerbo Group har 250 anställda och en omsättning på ca 330 Mkr.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079