23948sdkhjf

Arla satsar på lokal mjölk

Nu satsar Arla Foods på lokalt producerad mjölk på Gotland och i Hjo . Mjölkförpackningar med lokalt anpassad text och dekor ska göra det enkelt för konsumenten att se att mjölken kommer från den egna orten. Både i Hjo och på Gotland kommer förpackningarna med de nya dekorerna att finnas i butikshyllorna vecka 36.
På Gotland kommer 380 mjölkgårdar att leverera den lokala mjölken till Visby mejeri. Från och med nu kommer mjölken att tappas upp i förpackningar med den nya gotländska dekoren och benämnas ” Mjölk från gotländska gårdar ”. Priset blir oförändrat.
I Hjo kommer endast tre mjölkgårdar att leverera mjölk till Hjo mejeri. Mjölken, som tappas i förpackningar med texten ” Dagsfärsk mjölk från mejeriet nära dig ”, hämtas och distribueras inom en radie på fem mil. Mjölken är extra färsk, eftersom den går från ko till butikshylla inom 24 timmar. Hjo mejeri kommer att leverera lokalt producerad lättmjölk, mellanmjölk och vispgrädde till butikerna i Hjo med omnejd och priset blir cirka en krona högre än Arlas vanliga mjölk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063