23948sdkhjf

Arla sålde Danapak

Arla Foods har nu sålt tre av sina förpackningsföretag inom Danapak-koncernen till Schur International A/S. Schur tog över verksamheterna den 1 augusti.
Det var i våras, som Arla aviserade att man ville fokusera på kärnverksamheterna och sälja ut de två förpackningsföretagen i danska Korsør och Herning samt Danapak Faltschachtelsysteme GmbH i tyska Bremen .
I affären ingår också att Schur övertar Danapaks aktiepost i River-wood-Danapak A/S, ett joint ventureföretag, som säljer kartongförpackningar och förpackningsmaskiner för den skandinaviska bryggerimarknaden.
Direkt efter övertagande sålde Schur International A/S vidare Danapaks FluteX-verksamhet i Korsør till svenskdanska FrontPac, som fokuserar på offsettrycka förpackningar och displayer. FluteX tillverkar offsettrycka wellpappförpackningar.
Arlas tillverkning av flexibla förpackningar, Danapak Holding, omfattas inte av affären mellan Arla och Schur, utan Danapak Holdings joint venturesamarbete med den österrikiska gruppen Teich GmbH fortsätter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125