23948sdkhjf

Stor kontraktpackare kastar blickar mot Sverige

Enligt samma modell som tillämpas av t ex bilindustrins leverantörer, finns det numera förpackningsföretag som tjänstvilligt följer sina kunders rörelser i världen. Ett av dem är amerikanska Sonoco Packaging Services ( SPS ).
När riktigt stora kunder som Gillette, Hewlett-Packard och andra beslutar sig för att starta fabriker på ett eller annat ställe i världen, då flyttar SPS med.
Det sade Chris Hill, affärsutvecklingsansvarig för SPS i Europa, på packmässan interpack.
Det som skiljer SPS från konventionella kontraktpackare är att företaget erbjuder förpackningsservice för enbart en eller ett litet antal produkter. SPS tar över det totala ansvaret för förpackningsverksamheten med förpackningsutveckling, Just-In-Time-leveranser och minimerade lager som främsta argument. Och det handlar om stora verksamheter - med mellan 200 och 1.000 anställda - som oftast byggs nära kundens egna fabriker.
Företaget har sex s k servicecenter i USA och Europa , och startar inom kort två nya i Polen . Ett av de senare är ett förpackningscenter för Gillettes rakblad. En liknande anläggning finns redan i Dunstable, UK .
Hewlett Packard har å sin sidan valt att använda SPS när det gäller tonerpatroner och i tyska Euskirchen har SPS ett packcenter för Proctor & Gambles säljförpackningar för barnprodukter.
Enligt Chris Hill kastar företaget även att intresserade blickar på den svenska marknaden.
- Det finns företag i södra Sverige, som vi gärna vill erbjuda våra tjänster, men jag vill inte nämna några namn, eftersom vi ännu inte har etablerat någon kontakt , berättade han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096