23948sdkhjf

Konservburken källsorteras, men tuben glöms

För sjätte året i rad har NSR Research Laboratorium i Helsingborg analyserat de metallförpackningar, som hushållen källsorterar. Analysmaterialet är hämtat från nio olika mellanlager runt om i Sverige .
Slutsatsen är att vi har blivit bättre på att källsortera våra konservburkar och dryckesburkar utan pant. Mer än hälften av de insamlade stålförpackningarna var konservburkar. Bland de insamlade aluminiumförpackningarna var hälften dryckesburkar utan pant.
Tidigare år har undersökningar visat att många glömmer att källsortera de små metallförpackningarna, i år har en viss ökning skett när det gäller de insamlade värmeljushållarna och locken jämfört med tidigare. Däremot ligger kaviartuben på en alltför låg insamlingsnivå.
- Det är glädjande att andelen aluminiumförpackningar har ökat, eftersom aluminium är ett värdefullt material, som kan återvinnas hur många gånger som helst. Aluminium är en miljömässig succé i ett kretsloppssamhälle, men en katastrof i ett slit-och-släng samhälle , säger Thord Görling, VD för MetallKretsen.
Plockanalysen gjordes under perioden november 2004 - februari 2005. Totalt sorterades 982 kilo insamlad metall.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063