23948sdkhjf

Domen klar: Apoteket förlorar monopolet!

Svenska Apotekets monopol strider mot gemenskapsrätten, anser EU:s domstol!
I ett pressmeddelande nu på förmiddagen säger domstolen: " det system för urval av läkemedel som tillämpas av det ifrågasatta monopolet, Apoteket, riskerar att missgynna läkemedel från andra medlemsstater i förhållande till handeln med svenska läkemedel ".
Domstolen anser att det inte är uteslutet att utländska läkemedelstillverkare diskrimineras och att den svenska regeringen inte hänvisar till någon annan åtgärd, som skulle kunna kompensera denna brist på garantier att ingen diskriminering sker.
Domstolen fastslår följaktligen att det svenska monopolet för detaljhandel med läkemedel står i strid med gemenskapsrätten.
– Vi har länge väntat på den här domen och tycker att det är bra att vi får ett klargörande , säger informationsdirektör Thony H Björk på Apoteket AB.
Exakt vad domen innebär för Apoteket kunde Thony H Björk inte svara på omedelbart efter domen. Apotekets jurister arbetar nu med att tolka domen.
- Vi ska läsa domen under förmiddagen och sedan håller vi en presskonferens klockan 13, jag kan inte kommentera mer just nu , säger Björk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062