23948sdkhjf

Miljonkontrakt till Wilden i Ronneby

Wilden AG har tagit hem tillverkningen av en ny tandkrämspump från brittiska GlaxoSmithKline. Den nya pumpen ska fyllas med tandkräm från Aquafresh, Sensodyne, m fl varumärken och lanseras i början av nästa år.
Wilden AG har tillverkning i minst nio länder i världen, men valet på var tuberna skulle tillverkas föll slutligen på det svenska dotterbolaget Wilden AB i Ronneby .
- Vi har fått klartecken för projektet och är redan i full gång med att bygga om våra lokaler , säger Leif Persson, som är marknads- och försäljningschef vid Wilden AB.
Projektet kommer att innebära en omsättningsökning från 50 till 100 miljoner kronor för Blekinge företaget. Trettio personer kommer att anställas i och med kontraktet. Rekryteringsprocessen är redan i full gång.
Wilden ska tillverka tandkrämspumpen i storlekarna 100 och 200 ml, som ska fyllas, monteras och förpackas. För detta krävs investeringar på cirka 30 miljoner kronor. En tolv meter lång monteringslinje kommer att installeras samt en rad nya formsprutningsmaskiner. Produktionsstarten är planerad till oktober i år.
Wilden AG har själva deltagit i utvecklingsarbetet av pumpen och står bland annat bakom formgivningen. Verktygen har tillverkats i Wildens egen regi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079