23948sdkhjf

Per Lindberg ny VD i Billerud

Styrelsen för Billerud har utsett Per Lindberg till ny VD och koncernchef från och med den 1 augusti 2005. Lindberg efterträder Bert Östlund, som fick lämna sin VD-befattning i Billerud den 1 mars. Peter Davidson, som har tjänstgjort som tillförordnad VD, återgår till sin tidigare befattning som chef för Billeruds enhet i Skärblacka .
Per Lindberg är 46 år och teknologie doktor. I samband med utnämningen har han på egen begäran avgått från sin post som VD i Korsnäs AB, en befattning som han innehaft sedan 2001.
- Per Lindberg kommer, med sin bakgrund och erfarenhet, att bli en utmärkt lösning på VD-frågan i Billerud , säger Billeruds styrelseordförande Ingvar Petersson.
Samtidigt rapporterar nyhetsbyrån Direkt , att österrikiska Frapag ökar sitt ägande i Billerud genom köp av knappt 2,1 miljoner aktier.
Bakom Frapag står industrimannen Michael Kaufmann, som är Billeruds nya storägare med kontroll av över 9,3 procent av rösterna och 9,0 procent av kapitalet. Enligt Dagens Industri är Kaufmanns närmaste mål en plats i Billeruds styrelse.
Till tillförordnad VD på Korsnäs efter Per Lindberg har Investment AB Kinnevik utsett Korsnäs styrelseordförande och tidigare VD, Vigo Carlund. Arbetet med att hitta en ny VD inleds omedelbart.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064