23948sdkhjf

Storaffär på gång inom förpackningssektorn

Irländska Jefferson Smurfit Group och holländska Kappa Packaging för diskussioner om ett eventuellt samgående. Ryktena om samtalen mellan de båda förpackningsjättarna har bekräftats till Paperloop .
I höstas offentliggjordes, att Kappa Packaging var till salu, och ett flertal tänkbara köpare nämndes i sammanhanget, däribland både SCA och Stora Enso. Prislappen, 3,2 miljarder euro, betecknades som alltför hög och någon försäljning kom aldrig till stånd.
Kappas ägare, fondbolagen Cinven och CVC, tycks nu ha tänkt om och söker i stället ett samgående med Jefferson Smurfit.
Kappa har en kapacitet på cirka 3,4 miljoner årston kartong och papper och cirka fyra miljarder kvadratmeter wellpapp och andra förpackningsmaterial. Kappa omsätter cirka 3 miljarder euro och har ungefär 16.000 anställda i 17 europeiska länder, däribland Sverige (Kappa Kraftliner i Piteå samt Kappa Förenade Well) och Norge (Kappa Rena).
Jefferson Smurfit har en kapacitet på 4,5 miljoner årston papper och kartong och 3,7 miljoner ton pappersbaserade förpackningsprodukter. Koncernen är verksam i ett 20-tal länder, i Norden dock bara i Sverige, och har omkring 30.000 anställda. Omsättningen senaste året var 4,8 miljarder euro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063