23948sdkhjf

Pappers varslar om utvidgad blockad

Svenska Pappers utvidgar sina sympatiåtgärder för att stödja sina fackliga kollegor i finländska Pappersförbundet, som ligger i konflikt med arbetsgivarna om ett nytt kollektivavtal.
Fackförbundet Pappers varslade i går om ytterligare en tidsbegränsad övertidsblockad riktad mot de finländska skogskoncernernas bruk i Sverige. Omkring 6.300 av Pappers medlemmar berörs av blockaden, som träder i kraft den 25 maj och pågår en vecka.
Redan den 7 april beslöt Pappers om den första sympatiåtgärden. Sedan dess befattar sig inte Pappers medlemmar i Sverige med produktion, som annars skulle ha utförts i Finland.
Steg nummer två är den övertidsblockad, som Pappers genomför den 16 till den 18 maj.
Och sedan kommer steg nummer tre, nämligen den veckolånga övertidsblockaden i slutet av månaden. Den tidigare varslade övertidsblockaden gällde tio av Stora Ensos bruk i Sverige. Den veckolånga övertidsblockaden kommer att även omfatta Metso Tissues tre bruk i Sverige liksom M-reals två bruk och Ahlstroms bruk i Ställdalen .
I Finland träder en strejk i kraft på söndag den 15 maj. Den är tidsbegränsad till tre dagar, men kan ändå slå oerhört hårt eftersom den gäller hela pappersbranschen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093