23948sdkhjf

M-real mot strömmen

Till skillnad från de flesta andra nordiska skogsbolag så förbättrade M-real sitt resultat under första kvartalet 2005, jämfört med föregående.
M-reals rörelseresultat exklusive engångsposter steg till 30 miljoner euro från 19 miljoner euro föregående kvartal. Lägre fasta kostnader och stigande pris för bestruket journalpapper låg bakom uppgången.
– Vi har lyckats höja priserna för falskartong och journalpapper under första delen av året. Prisökningar för bestruket finpapper första kvartalet gick långsammare än planerat, men vi tror att de kommer att slå igenom senare i vår. Marknadssituationen för kontorspapper är fortfarande en utmaning , säger koncernchefen Hannu Antilla.
Uppstramningen av företagets kapitalstruktur pågår som planerat och nu ska fokus läggas på att effektivisera anläggningarna.
– På mindre än ett år har vi lyckats minska de räntebärande nettoskulderna med närmare 1,3 miljarder euro. Nu kan vi fokusera ännu mer på åtgärder för att förbättra effektiviteten i våra anläggningar och minska kostnaderna , säger Antilla.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062