23948sdkhjf

Stora Enso fortsätter köpa upp pappersgrossister

Stora Enso har tecknat en avsiktsförklaring avseende förvärv av samtliga aktier i den tyska pappersgrossistkoncernen Schneidersöhne.
Företagets marknadsvärde beräknas till 450 miljoner euro. Förvärvet är en kontantaffär, som väntas bli slutförd under tredje kvartalet 2005, efter godkännande av tillsyns- och konkurrensmyndigheter.
Förvärvet av Schneidersöhne följer på förvärven av två andra pappersgrossister, Scaldia Papier i Nederländerna och Papeteries de France i Frankrike . Det strategiska syftet med förvärven är att föra Stora Enso närmare kunder och slutanvändare i värdekedjan och att öka lönsamheten i grossistverksamheten. Genom förvärvet av Schneidersöhne blir Stora Ensos grossistdivision Papyrus den näst största pappersgrossisten i Europa .
Försäljningsvolymmässigt är Schneidersöhne den näst största pappersgrossisten i Tyskland och den femte största i Europa. Företaget har verksamhet i elva länder med Tyskland och Schweiz som största marknader. Antalet anställda är 2.100 och nettoomsättningen 2004 var 1.130 miljoner euro på en försäljningsvolym om 1.100.000 ton papper och kartong.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079