23948sdkhjf

Klippan lägger ner i Mölndal

Papperstillverkaren Klippans styrelse beslutade på onsdagen att avveckla papperstillverkningen i Mölndal , med undantag för en anläggning för arkning av kartong. Pappersproduktionen i Mölndal ska enligt den nya strukturplanen flyttas till Klippan och Lessebo , skriver företaget i ett pressmeddelande.
Beslutet innebär att 300 anställda hos Klippan i Mölndal förlorar jobbet. I den kartongverksamhet som Klippan lämnar kvar i området finns 40 arbetstillfällen, enligt styrelsens ordförande, Jan Bernander.
Samtidigt står det klart, att den nya strukturplanen kommer inte att ge några större förändringar i antalet anställda i Lessebo och Klippan. - I mindre utsträckning. Vi har kapacitet för att ta den mesta produktionen från Mölndal till de två bruken , säger Bernander till TT .
Nedskärningen, som kommer att kosta omkring 150 miljoner kronor att genomföra, ska ge en årlig besparing på 300 miljoner kronor i lägre fasta kostnader.
Samtidigt föreslår styrelsen för Klippan att bolagsstämman i maj ger mandat till en nyemission på omkring 200 miljoner kronor, ett förslag som redan har stöd av 36 procent av ägarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083