23948sdkhjf

M-reals sparprogram har nått de svenska bruken

Turen har nu kommit till Sverige , när det gäller M-reals övergripande effektiviseringsprogram för förbättrad lönsamhet.
M-reals mål är att utveckla bruken Husum och Wifsta, som båda ingår i M-reals affärsområde Office Papers, till en av Västeuropas effektivaste och mest lönsamma enheter inom sitt segment.
För att uppnå detta krävs att kostnaderna minskar med minst 200 miljoner kronor och att produktiviteten ökar med 15 procent, besparingar som även kommer att innebära personalneddragningar.
Som en del i effektiviseringsprogrammet ingår en integrering av Wifstabruket i Husums organisation. Det innebär att Husums platschef Peter Kinell även tar över ansvaret för bruket i Wifsta. I sin roll som chef för den nya gemensamma organisationen kommer Peter Kinell även att vara ytterst ansvarig för effektiviseringsprogrammets utformning och genomförande.
Nuvarande platschefen i Wifsta, Jonas Lilja, kommer att övergå till en befattning som Vice President, Technical Development, inom Office Papers med uppdrag att arbeta med tekniska utvecklingsfrågor.
Arbetet med att identifiera åtgärder för att uppnå målen har redan inletts och ska vara uppnådda under 2006. Vid Wifsta jobbar 270 personer och Husumfabriken har 1.200 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063