23948sdkhjf

Ecolean varslar 30 personer

Förpackningsföretaget Ecolean i Helsingborg varslar 30 personer om uppsägning. Det skriver Helsingborgs Dagblad . Uppsägningarna görs i ett försök att göra företaget lönsamt.
Ecolean grundades 1996 och tillverkar bland annat förpackningar för livsmedelsindustrin.
- Vi har varit ett mycket utvecklingsorienterat företag och tagit fram nya produktionsprocesser. Nu går vi över i en mer kommersiell fas, då vi måste få våra kostnader att gå ihop med våra försäljningsvolymer , säger VD Per Gustafsson.
Resultatet har varit kraftigt negativt under de senaste åren och det är bakgrunden till att man nu varslar 30 personer om uppsägning.
Av de varslade arbetar 19 i själva produktionen och de övriga elva anställda är tjänstemän.
Det är inte första gången personal får gå från Ecolean. I somras varslades 25 personer och 21 av dem blev till slut uppsagda.
- Förra gången var det relaterat till att vi fick nya maskiner och en ny produktionsteknik. Nu är det mer av en allmän effektivisering av hela företaget. Men vi har fortfarande en stor utvecklingsavdelning och en försäljningsavdelning för att öka volymerna , säger Per Gustafsson.
Ecolean har sitt centrum för forskning och utveckling i Helsingborg och produktionsanläggningar i både Helsingborg och Kina . Totalt har man 175 anställda i bolaget.
Som mest har företaget haft 140 anställda i Helsingborg. Efter neddragningen kommer man att ha 90 personer kvar i arbetsstyrkan i Helsingborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109