23948sdkhjf

Patentstrid om folderetiketter

Etikettillverkaren Nordvalls i Sjöbo inkräktar på patent som omgärdar folderetikettsystemet Fix-a-Form. Det hävdar brittiska Denny Bros Limited och etikettföretaget CCL Label A/S i en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt.
- En fullständigt grundlös stämning, säger Nordvalls.
I stämningen kräver Denny Bros Sjöboföretaget på sex miljoner kronor i skadestånd för förlorade försäljningsintäkter, att tillverkningen av produkten upphör och att befintliga lager förstörs. Annars vill man ha ytterligare 500 000 kronor i skadestånd.
Fix-a-Form utvecklades av Denny Bros i slutet av 70-talet och CCL Label är en av cirka tio licenstillverkare av etikettsystemet i Europa.
I en kommentar säger Nordvalls VD Leif Bågesjö att tvisten gäller en produkttyp eller modell inom Nordvalls som på avgörande punkter avviker från det omtvistade patentet.
- Givetvis förstår vi att i synnerhet Denny Bros licenstagare är oroliga för att Denny Bros något föråldrade konstruktioner skall trängas ut från marknaden. Den tekniska utvecklingen går dock inte att stoppa med hjälp av hot och ogrundade processer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062