23948sdkhjf

Dyrt "bordsvatten" i Skåne...

Skånemejerier har en produkt, som heter Nedraby Bordsvatten. Vattnet är förpackat i enliters Tetra Brik-förpackningar och kostar åtta kronor litern. Men i Ystad går försäljningen uselt. Där har invånarna nämligen ett helt annat namn på produkten. På skånska kallas den "kranavann" och kostar ett öre litern…
Nedraby Bordsvatten är heller inget annat än vanligt kranvatten, som mejeriet hämtar med tankbil från Ystads vattenverk. Därefter transporteras vattnet till Skånemejeriers anläggning i Lunnarp , där det paketeras och genomgår förvandlingen från kran- till bordsvatten.
- Det är jättebra kvalitet på vattnet i Nedraby. Annars skulle vi inte använda det , säger Skånemejeriers produktchef Bo Öhman till Skånska Dagbladet .
Han säger att affärsidén bakom Nedraby Bordsvatten handlar mer om förpackningen och mindre om innehållet. Skånemejerier säljer cirka 20.000 liter av Nedraby Bordsvatten om året, men i Ystad är konsumenterna inte lockade av det dyra ”kranavannet”.
- Det var helt omöjligt att sälja. Sista förbrukningsdatum gick ut hela tiden , säger Christian Rangbo vid ICA Kvantum i Ystad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093