23948sdkhjf

Huhtamäki strukturerar om i Europa

Det har nu kommit fram fler detaljer kring det omfattande omstruktureringsprogram, som finska förpackningsjätten Huhtamäki planerar att genomföra och som vi tidigare skrivit om.
Huhtamäki planerar ett effektiviseringsprogram, som sträcker sig över två år, och som innebär en konsolidering av verksamheten efter de omfattande uppköp av plastförpackningstillverkare i Europa, som koncernen genomfört. Sannolikt kommer ett antal fabriker att stängas och produktion att flyttas mellan olika länder för att nå bättre samordningsfördelar.
Huhtamäkis styrelse, som räknar med att spara cirka 10 miljoner euro med effektiviseringsprogrammet, har givit klartecken till att förhandlingar om personalnedskärningar inleds på lokal nivå.
De verksamheter, som i första hand nu ses över, är de som finns i Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Italien . Förhandlingar om nerdragningar har redan inletts i dessa länder.
Även om inga beslut ännu är fattade, kommer sannolikt Huhtamäkis fabrik i Leeds i England att stängas. Där produceras formsprutade förpackningar för färska livsmedel och för konsumentprodukter. Huvuddelen av den produktionen kommer antagligen att flyttas till Frankrike medan tillverkningen av PET-förpackningar flyttas till Huhtamäkis fabrik i Gosport i England.
Huhtamäki omsätter drygt två miljarder euro och har 15.500 anställda i 36 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094