23948sdkhjf

STFI-Packforsk och Acreo sluter samarbetsavtal

Forskningsbolagen STFI-Packforsk och Acreo inleder ett samarbete i syfte att erbjuda en heltäckande forskning om gränssnittet för digital informationshantering med främst papper som bas.
Det är fyra områden som omfattas av samarbetet: Visuella Gränssnitt, Sensorer, Organisk Elektronik/Intelligenta förpackningar samt Kontakter med SMF (små och medelstora företag) .
Samarbetsavtalet, som börjar gälla redan nu i januari, innebär även att Acreo överlåter sin verksamhet inom Visuella Gränssnitt till STFI-Packforsk.
Acreo och STFI-Packforsk har sedan länge samarbetat i projektform. Samarbetet har varit framgångsrikt, men för att skapa och vidmakthålla spetskompetens på internationell nivå krävs att man uppnår en kritisk massa inom viktiga områden.
- Det elektroniska mediet har kommit långt, exempelvis inom bildhantering, där det trycka och det digitala möts. I och med samarbetet kan vi nu utnyttja spetskunnandet inom båda organisationerna och uppnå många positiva synergieffekter inom perception, bildanalys och visuell ergonomi , säger Anders Sörås, vVD på STFI-Packforsk. För STFI-Packforsks del innebär samarbetet att vi nu blir kompletta på forskningen om det visuella gränssnittet. En samling av resurserna gör det lättare att bygga starka kunskaps- och teknologiplattformar .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063