23948sdkhjf

Emissionen för Fiberprocess lyckades

Fiberprocess AB, som under förra hösten började genomföra en aktieemission för att driva projektet att bygga en pappersfabrik i Jämtland , har lyckats med sin föresats. Målsättningen var att sälja aktier för minst 2,5 miljoner kronor, vilket man uppnått.
Drömmen om att starta en pappersfabrik i jämtländska Krokom har funnits hos en handfull intressenter och entusiaster i många år. Trots att branschföreträdare varit tveksamma till möjligheterna för att ett bruk i Krokom skulle kunna tillverka papper till konkurenskraftiga priser, så har initialarbetet med att starta ett finansieringsbolag och skaffa ekonomiska intressenter fortsatt.
Fiberprocess AB:s företrädare har dock varit missnöjda med det låga intresset från länets skogsägare.
– Vi har klarat emissionen och det är jag glad över, för det har funnits stunder då vi funderat om det här verkligen skulle gå vägen , säger företagets VD Kjell-Åke Pettersson till Östersunds-Posten .
Pengarna ska användas för att uppdatera utredningar samt söka finansiärer till det slutliga bygget av en pappersfabrik – ett projekt som beräknas kosta omkring fem miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078