23948sdkhjf

Licentiatavhandling om digitaltryck med fokus på förpackningar

Doktoranden Magnus Viström har försvarat sin licentiatavhandling, som har titeln Customised information on Packaging-driving Forces and Logistical Aspects. I sin forskning fokuserar Magnus på den marknadsmässiga sidan av digitaltrycket, där möjligheterna i form av bland annat variabelt tryck har en central roll.
Magnus Viström har undersökt drivkrafter och begränsningar med att använda kundanpassad information på förpackningar i livsmedel och läkemedelsbranschen, samt hur digitaltryck kan användas för att uppnå en hög produktivitet och en effektiv logistik.
Specifikt behandlar avhandlingen möjligheter med hybridtryck, där konventionell teknik kombineras med digital tryckteknik för att uppnå stordriftsfördelar, samtidigt som information kan anpassas efter olika marknadskrav eller kundsegment.
Magnus Viström bedriver sin forskning på Digital Printing Community ( DPCom ) i Örnsköldsvik , som är ett forskningsprogram inom STFI-Packforsk. Akademiskt är han knuten till KTH i Stockholm och det var också där han försvarade sin avhandling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062