23948sdkhjf

Stora Ensos Polenaffär genomförd

Stora Enso har nu genomfört sitt tidigare offentliggjorda förvärv av 66 procent av aktierna i den polska förpackningstillverkaren Intercell S A. Säljare är dels privata aktieägare, dels International Finance Corporation.
Affären slutfördes sedan tillsynsmyndigheterna lämnat sitt godkännande. Förvärvet är ett led i Stora Ensos strategi att utvidga verksamheten inom produktområdet Förpackningskartong och stärker koncernens närvaro på den snabbväxande polska marknaden.
Intercell är ett av Polens största wellpappföretag med integrerad verksamhet, som sträcker sig från returpappersinsamling till tillverkning av wellpappförpackningar. Företaget har tre wellpappfabriker och en säckfabrik i Polen samt en säckfabrik i Serbien .
Intercells pappers- och kartongbruk i Ostroleka , Polen, har en årskapacitet på cirka 250.000 ton containerboard, säck- och kraftpapper. Årskapaciteten för wellpappförpackningar är cirka 250 miljoner kvadratmeter.
Under 2003 hade Intercell en omsättning på 150 miljoner euro, varav 60 procent avsåg förpackningar och 40 procent containerboard och papper.
Intercell driver också Polens största returpappersinsamling med en marknadsandel på cirka 15 procent.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078