23948sdkhjf

Plastbearbetarna under hård press

Nu slår den europeiska plastbearbetande industrins branschorganisation, EuPC, larm om den hårda ekonomiska press, som branschen befinner sig i.
- De senaste månadernas oljepriser har skapat utrymme för dramatiska prisökningar för de flesta plastmaterial. Detta skapar stora problem för plastbearbetande industri, som också lider av höga energi- och distributionskostnader , konstaterar David Williams, som är ordförande i den europeiska branschorganisationen.
Enligt EuPC har chanserna för en tidig återhämtning för de europeiska plastbearbetarna blivit mindre. Mycket snäva marginaler tvingar företagen, de flesta av dem små och medelstora företag, att ta ut dessa höjda priser på sina kunder.
Beroende på vilken bearbetningsprocess som används, utgörs för närvarande mellan 35-70 procent av plastbearbetarnas totala kostnader av råvarukostnader. För de flesta bearbetare överstiger kostnaden för plastråvaror 50 procent av omsättningen. Bearbetarna pressas därför att ta ut de högre råvarukostnaderna på sina kunder. Den kombinerade effekten av ett dåligt ekonomisk klimat och hård internationell konkurrens har satt ännu större press på redan slimmade marginaler.
- Vi har haft den snabbaste ökningen av kostnader inom industrin sedan 1970-talet och det sätter helt klart vår förmåga att hantera detta på prov , säger David Williams. Vi måste titta på effektivare materialanvändning, processteknologier som använder mindre energi och vi måste kunna hantera våra kassaflöden ännu stramare. Men framför allt, har hela samhället nytta av användningen av plaster och deras bidrag till en varaktig utveckling i hela värdekedjan. Bördorna måste därför delas. Kostnadsökningar av den här storleken måste fördelas över hela linjen. Annars finns det en reell risk att företag går omkull och värdekedjan bryts.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125