23948sdkhjf

Naturvårdsverket utvecklar livscykelinformation

Regeringen har givit Naturvårdsverket i uppdrag att utveckla informationen om produkters miljöbelastning under hela livscykeln - från uttag av råvara, tillverkning, användning och omhändertagande till transporter. Verket ska också föra en dialog med den finansiella sektorn om behovet av miljödata och miljörelaterade data hos myndigheter.
- Uppdraget till Naturvårdsverket innebär att vi kan förbättra informationen om produkters miljöpåverkan. Det är viktigt för att skapa en hållbar konsumtion och produktion , säger miljöminister Lena Sommestad i en kommentar.
Enligt uppdraget ska Naturvårdsverket identifiera brister i den nuvarande miljöinformationen om produkter. Verket ska föreslå åtgärder för att öka dataförsörjningen, tillgängligheten och användningen av kunskap och information om produkters miljöbelastning.
I uppdraget ingår också att se på olika gruppers behov av information. Det handlar bland annat om konsumenternas behov av tydliga exempel, för att se vad en vara kostar under hela dess livscykel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078