23948sdkhjf

Dansk förpackningsindustri kräver lönesänkning

Risken för att flera danska förpackningsverksamheter måste lägga ner är överhängande. Anledningen är de timavlönades höga löner och stora sociala förmåner. Det menar arbetsgivarna inom den krisdrabbade danska förpackningsindustrin enligt Berlingske Tidende
- Vi kommer att drabbas av en våg av verksamhetsnedläggningar och det hela kommer bara att trappas upp de närmaste tre till fem åren. Om våra lönekostnader, energin och försäkringarna fortsätter att stiga, kommer vi helt enkelt att bli utkonkurrerade av utländska aktörer. Förpackningsindustrins omkostnader måste snart reduceras med 25 procent, annars kommer det att resultera i att flera danska företag måste slå igen , säger Peter Vammen, VD hos Danapak Kartonnage A/S.
Dansk förpackningsindustri omsätter ungefär fyra miljarder danska kronor och sysselsätter 5.000 personer.
- Den löneintensiva, danska förpackningsindustrin är i överhängande fara för att bli utkonkurrerad av tyska och östeuropeiska företag med väsentligt lägre produktionsomkostnader. Det finns en enorm överkapacitet och våldsam priskonkurrens mellan aktörerna inom den nordeuropeiska förpackningsindustrin , säger direktör Peter Huntley från branschorganisationen Emballageindustrien.
- Vi riskerar att vår tillverkning flyttar ut från Danmark , kommenterar Danapaks VD Peter Vammen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062