23948sdkhjf

Allergimärkning ska skärpas

Nya föreskrifter från Livsmedelsverket skärper kraven på märkning av livsmedel, som innehåller vanliga allergiframkallande ingredienser.
Föreskrifterna, som publiceras 25 november, grundar sig på ett EG-direktiv, som Livsmedelsverket aktivt arbetat för att få till stånd. Reglerna blir obligatoriska om ett år och livsmedel, som märkts fram till dess, får alltså säljas med nuvarande märkning.
De nya reglerna innebär, att det alltid ska framgå av märkningen, när de berörda ingredienserna har använts för att framställa livsmedel - oavsett i vilken mängd de använts. Reglerna gäller även för små förpackningar.
De ingredienser, som omfattas av föreskrifterna, är bland annat spannmål, som innehåller gluten samt produkter som innehåller kräftor, ägg, fisk, ägg, jordnötter och mjölk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094